Якщо вдома немає ні вершкового масла, ні сметани, а щось смачненьке приготувати для чаю хочеться, поверніть увагу на наступний рецепт.

Це просте та бюджетне печиво готується нашвидкуруч і, незважаючи на те, що у складі мінімальний набір продуктів, виходить дуже смачно. Спробуйте - і ви в цьому переконаєтесь.

Сметанне печиво, instagram.com/legkie_retceptiki
Сметанне печиво, instagram.com/legkie_retceptiki

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 70 г цукру
  • ванілін (1 г)
  • 70 мл рослинної олії
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача (6 г)

Приготування:

Для початку змішайте яйце зі щіпкою солі, додайте ванілін або ванільний цукор, а потім звичайний цукор. Ретельно перемішайте і додайте олію.

Тепер борошно потрібно змішати з розпушувачем та просіяти в тісто. Орієнтовно вам знадобиться 200 г борошна. Тісто виходить еластичне та майже не прилипає до рук. У той же час не потрібно забивати його борошном.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Тісто можна розкотити у джгут і розрізати на брусочки потрібного розміру. Або відривати від нього порційні шматки та катати кульки. Далі вмочайте їх однією стороною в цукор. Форму для печива виберіть на вашу думку.

Заготовки викладіть на застеляний папером для випікання листок цукровою стороною вгору. Можна також зробити візерунок за допомогою вилки. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин - орієнтуйтесь на духовку.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Нагадаємо, що Олів'є та вінегрет зробляться швидше: як ефективно почистити картоплю у мундирі.

Раніше ми повідомляли, що онуки навіть не помітять різниці: рецепт домашньої "коли" з цикорію та сиропу.