Смакові якості та структура продуктів залежать від того , як ви зберігатимете і розморожуватимете їх перед вживанням. Порушувати правила не варто, а дотримуватись дуже просто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІноді недостатньо просто дістати їжу з морозилки і залишити її на пару годин, скористатися мікрохвильовою піччю або опустити у воду. До кожного продукту потрібний свій підхід.
М'ясо та риба . Для розморожування знадобиться близько 5 годин при кімнатній температурі або холодильнику, з урахуванням того, наскільки великий обсяг. Не варто робити цього під проточною водою, оскільки вони позбудуться всіх своїх якостей.
Фрукти та овочі . Для перших краще відкрити контейнер і залишити в холодильнику на добу, для других розморозити в киплячій воді на кілька хвилин.
Хліб та випічка . Розморожувати в холодильнику або за кімнатної температури, а також без упаковки. Якщо часу мало, можна зробити це в духовці за дуже низької температури, але з ємністю з гарячою водою на дні духовки. Це для того, щоб випічка не висохла.
Соуси та супи . Слід гасити на вогні, доки вони не розтануть. Нагрівати потрібно добре, іноді помішуючи.
Нагадаємо про ностальгічні голубці в сметанному соусі: рецепт із маминого зошита.
Раніше ми повідомляли про рецепт дитячого сендвіча з чіпсами та смаженою ковбасою: можна разочок, на свято.
Також стало відомо про найсмачнішу вечерю заради якої ви не підете в ресторан: соковита курочка з картоплею, рецепт.