У магазинних солодких напоях та соках міститься багато підсолоджувачів, цукру, консервантів та інших речовин, які негативно впливають на наше здоров'я. Якщо захотілось побалувати себе та родину смачненьким, то можна спробувати приготувати домашню "Фанту".

Простим та смачним рецептом напою поділився шеф-кухар Андрій Клюс на своїй сторінці в Instagram.

Домашня фанта. Фото Instagram
Домашня фанта. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • апельсиновий фреш – 400 мл
  • вода фільтрована або купована з бутля – 800 мл
  • дріжджі свіжі – 12 г
  • цукор – 120 г

Популярні новини зараз
Скандал у Києві: паркінг у центрі міста будуватиме фірма-"одноденка" з 10 мільйонами статутного капіталу Бронювання анулюють без попередження: за ким прийде ТЦК через нові правила Повісток можна не боятися: низку українців звільнять у липні від мобілізації – кому пощастить У всіх областях України: ТЦК запровадили важливі нововведення для військовозобов'язаних
Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку потрібно вичавити сік з апельсинів у каструлю.

Домашня фанта. Фото Instagram
Домашня фанта. Фото Instagram

До вичавленого соку додати воду та розчинити дріжджі. Перемішати.

Додати до соку цукор, перемішати, накрити рушником та залишити на 1 добу за кімнатної температури.

Домашня фанта. Фото Instagram
Домашня фанта. Фото Instagram

На наступний день перемішати сік та розлити його у пляшки, але наповнювати тару не до кінця. Залишити в холодильнику ще на один день.