Курка не безпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Та її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру.

Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться.

Три головні правила приготування курки

1. Курка має бути допечена

За цим потрібно слідкувати у будь-якому випадку, чи то приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтесь довести курку до готовності. Спершу обсмажте до золотистої скоринки, а далі переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м’ясо зі збереженою текстурою та соковитістю.

Запечена курка, скріншот: YouTube
Запечена курка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нацбанк виводить з обігу частину грошей: чим їх замінять Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити Не дадуть ні пенсію, ні субсидію: пенсіонерам знову ускладнили життя - що вимагають
Показати ще

2. Проколюйте м'ясо

При маринуванні птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, варто врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шмат м'яса. То ж щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти в декількох місцях.

3. Використання фольги

Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Прикрийте нею м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитись.

Запечена курка. Фото: скріншот Youtube-відео
Запечена курка. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота