В Україну прийшло довгоочікуване потепління, яке хоч ненадовго, але поверне мешканців нашої прекрасної країни в літо, яке спробували забрати у нас росіяни, розпочавши війну.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте всі ми знаємо, що тепло це буде короткостроковим, адже "бабине літо" довго не триває. А потім знову захочеться укутатися в светр або халат, заварити собі ароматний чай і насолоджуватися ним у прикуску з якиось печивом. Саме для цього і наступний наш рецепт – ми розповімо, як приготувати найсмачніше печиво швидко, просто і навіть без духовки. Цей десерт на сковорідці не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти:
- жовток 1 шт.;
- борошно 150 г;
- сметана 10% 100г;
- олія рослинна 6 г/1ст.л.;
- розпушувач 1 ч. л.;
- підсолоджувач, цукор за смаком;
- горіхи будь-які, родзинки, сухофрукти 20 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- З'єднуємо в ємності жовток, сметану, олію, підсолоджувач або цукор і перемішуємо вінчиком.
- Додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо та всипаємо горіхи. Замішуємо тісто, розкочуємо ковбаскою, ділимо на 7 частин та формуємо печиво. Можна розкачати та вирізати формою.
- Зверху прикрашаємо горішками, родзинками (добре вдавлюємо). Готуємо на розігрітій сковороді під кришкою по 5-6 хвилин із кожного боку на малому вогні.
- Якщо у вас сковорода погана, то готуємо на вершковому маслі. Печиво можна прикрасити цукровою пудрою.
Нагадаємо, що гречка замінить рис усім українцям: простий рецепт улюбленої крупи, який оцінять усі від малого до великого.
Раніше ми повідомляли, українська медова горілка, яка сподобається всім: простий рецепт "від баті" для смачного столу.