Ціни на алкоголь стрімко зростають, як і ціни на інші продукти. Але іноді так хочеться розслабитися за пляшечкою сидру під гарний матч чи чудову мелодраму (залежить від ваших уподобань).

Спеціально для таких моментів ми знайшли для вас рецепт домашнього яблучного сидру, щоб вам не довелося бігати в магазин, витрачати гроші та час. Смачний напій завжди буде під рукою і ви навіть зможете порадувати ваших друзів таким унікальним сидром із ваших рук.

Урожай яблук, фото: nova.te
Урожай яблук, фото: nova.te

Все, що вам знадобиться - це яблука та цукор. Так, так елементатно та бюджетно.

Яблука повинні бути зібрані з дерева, не мити, а протерти сухою ганчірочкою і дати полежати 2-3 дні в теплому приміщенні.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Видалити хвостики, подрібнити у м'ясорубці. Помістити в чисті сулії, заповнюючи на 2/3 обсягу. Тобто в 3-літровий сулій поміститься, приблизно 2,5 кг яблучної "каші".

Додати 200 гр. цукру на кожні 2,5 кг яблук, зав'язати марлею та поставте в тепле місце на 3-4 дні, до появи запаху бродіння. Не забувайте щодня перемішувати банки! Потім віджати весь сік.

Яблучний сидр, скріншот з відео
Яблучний сидр, скріншот з відео

Вимиті банки обдати окропом, перелити в них сік, спробувати на цукор, якщо потрібно, можна додати ще по 100 гр. на банку та поставити водяний затвор. Банки стоятимуть з майбутнім сидром, що бродить, у темному теплому місці від 3 тижнів до півтора місяців, до повного припинення бродіння.

Після цього акуратно процідити сидр через 4 шари марлі, розлити по пляшках, щільно закупорити та покласти на дозрівання у прохолодне місце на 3 місяці.

Нагадаємо, ховайте банки, щоб не з'їсти все до зими: рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією .

Раніше ми повідомляли, що пишні та ароматні пончики , як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.