Ціни на алкоголь стрімко зростають, як і ціни на інші продукти. Але іноді так хочеться розслабитися за пляшечкою сидру під гарний матч чи чудову мелодраму (залежить від ваших уподобань).
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпеціально для таких моментів ми знайшли для вас рецепт домашнього яблучного сидру, щоб вам не довелося бігати в магазин, витрачати гроші та час. Смачний напій завжди буде під рукою і ви навіть зможете порадувати ваших друзів таким унікальним сидром із ваших рук.
Все, що вам знадобиться - це яблука та цукор. Так, так елементатно та бюджетно.
Яблука повинні бути зібрані з дерева, не мити, а протерти сухою ганчірочкою і дати полежати 2-3 дні в теплому приміщенні.
Видалити хвостики, подрібнити у м'ясорубці. Помістити в чисті сулії, заповнюючи на 2/3 обсягу. Тобто в 3-літровий сулій поміститься, приблизно 2,5 кг яблучної "каші".
Додати 200 гр. цукру на кожні 2,5 кг яблук, зав'язати марлею та поставте в тепле місце на 3-4 дні, до появи запаху бродіння. Не забувайте щодня перемішувати банки! Потім віджати весь сік.
Вимиті банки обдати окропом, перелити в них сік, спробувати на цукор, якщо потрібно, можна додати ще по 100 гр. на банку та поставити водяний затвор. Банки стоятимуть з майбутнім сидром, що бродить, у темному теплому місці від 3 тижнів до півтора місяців, до повного припинення бродіння.
Після цього акуратно процідити сидр через 4 шари марлі, розлити по пляшках, щільно закупорити та покласти на дозрівання у прохолодне місце на 3 місяці.
Нагадаємо, ховайте банки, щоб не з'їсти все до зими: рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією .
Раніше ми повідомляли, що пишні та ароматні пончики , як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.