Тепла та затишна осінь у багатьох асоціюється з пирогами. Адже це так по-осінньому укутатися в теплий плед, взяти чашку чаю або какао і відрізати шматочок ароматного пирога.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ якщо солодка випічка заполонила всі сторінки у соціальних мережах, то солоні пироги не такі часті гості на наших столах. І дуже дарма, адже вони не менш смачні і можуть замінити вам один прийом їжі.
Пастуший пиріг – традиційна страва англійської кухні. По суті, це картопляна запіканка з фаршем. Готувати її неймовірно просто, адже всі інгредієнти знайомі, доступні і зазвичай є у холодильнику. Рецептом грицика з картоплі з українським колоритом поділився Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.
ІНГРЕДІЄНТИ
• Картопляне пюре – 800 г;
• Фарш – 400 г;
• Рослинна олія – 3 ст. л.;
• Цибулина – половина;
• Часник – 2 зубчики;
• Морквина – половинка;
• Помідори – 4 шт.;
• Карпатська бринза – 150 г;
• Овочевий бульйон – 100 г;
• Білок – з одного яйця.
Спосіб приготування:
1. Цибулю та моркву нарізаємо маленьким кубиком. Обсмажуємо на маленькому вогні, щоб овочі були не підсмажені, а швидше притушковані. Додаємо фарш і разом обсмажуємо на невеликому вогні до готовності м'яса.
2. Томати нарізаємо дрібним кубиком, додаємо у фарш. Вливаємо трохи овочевого бульйону. Гасимо разом. Начинка має вийти густою, без великої кількості вологи. Наприкінці солимо і перчимо. Фарш знімаємо біля вогню.
3. Беремо форму для запікання та натираємо свіжим часником, щоб отримати приємний аромат. Фарш викладаємо так, щоб він займав 1/3 висоти форми.
4. Тепер збиваємо білок до середніх піків. Змішуємо із пюре. Кладемо в пакет або кулінарний мішок і видавлюємо у форму для запікання. Добре вирівнюємо зверху.
5. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо пиріг на 20 хв.
6. Потім витягуємо та посипаємо зверху карпатською бринзою. Знову ставимо в духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розтанув і утворив смачну скоринку.
Нагадаємо про смачний десерт з бананом та шоколадом без випічки нашвидкуруч: 20 хвилин та "вуаля".
Раніше ми повідомляли, що це краще за гречану кашу: козацьку страву куліш, яку полюблять усі.