Котлети – це дуже універсальна страва, для якої підійде будь-який гарнір. Зазвичай їх готують зі свіжого фаршу, проте з крупи чи овочів теж виходить дуже смачно та низькокалорійно. Наприклад, можна використовувати гречку чи моркву, а цьому рецепті - капусту.

До неможливості простий і дуже швидкий рецепт приготування котлет з капусти підказала українська блогерка Тетяна Шеремет у своєму Instagram.

Продаж капусти, фото з відритих джерел
Продаж капусти, фото з відритих джерел

Господиня зазначила, що такий варіант сподобається тим, кому набридло м'ясо, а ще це непоганий спосіб заощадити, адже капуста коштує набагато дешевше за ту ж свинину, а ще вона низькокалорійна.

Складові:

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще
  • 1 невелика капуста
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок кропу
  • 3 ст.л манки
  • вершкове масло для смаження цибулі
  • олія для смаження капустяних котлет
  • сіль та перець за смаком

Процес приготування:

  1. Капусту ріжемо великими шматками і відварюємо до напівготовності.
  2. Поки капуста вариться, цибулю ріжемо дрібними кубиками, смажимо на вершковому маслі до золотистого кольору.
  3. З охолодженої капусти віджимаємо зайву рідину та пропускаємо через м'ясорубку.
  4. До капусти додаємо яйце, нарізаний кріп, смажену цибулю, манку, сіль та перець за смаком. Перемішуємо та відставляємо на 10 хв.
  5. Вологими руками формуємо котлети, смажимо на олії під закритою кришкою до готовності.

Котлети з капусти від Шеремет, скріншот з відео
Котлети з капусти від Шеремет, скріншот з відео

Раніше ми писали, консервація агрусу на зиму: простий рецепт напою, який замінить лимонад та компот

Як повідомляв Знай.ua, рецепт пікантних і гострих огірків на зиму: консервувати тільки так

Також портал Знай.ua писав, що зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво розкрив рецепт авторської окрошки: одна ложечка і ви відмовитеся від традиційної