Вже через кілька днів ми зустрічатимемо золоту осінь і сподіваємося, що вона принесе нам радісні звістки з війни, щоб потім ми весело зустріли Новий рік.

Веселощі, ласощі, друзі та... перемога - невід'ємні атрибут свята.

Але, буває так, що за законом підлості закінчується "пальне" для гостей у розпал веселощів. Ми вам у цьому допоможемо, адже нам вдалося відшукати унікальний рецепт журавлинової горілки, який оцінить і молодь, і дідусь із бабусею. А про те, що домашнє завжди смачніше за покупне, то про це навіть і нагадувати не варто.

СКЛАДОВІ:

  • Ягоди журавлини, 450-500 г (свіжі чи морожені)
  • Цукор, 1 склянка
  • Ванільний екстракт, 2 чайні ложки
  • Апельсин, 2 штуки з цедрою
  • Горілка 750 мл

Клюква, скриншот: YouTube
Клюква, скриншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.З апельсинів зняти шкірку і нарізати її тонкими смужками довжиною по 4-5 см. Помістити порізану шкірку цитрусових у банку з герметичною кришкою, залити горілкою і щільно закрити кришкою. Залишити наполягати у шафі на 1 тиждень.

2.Ягоди, цукор і ванілін помістити в середню каструлю, додати склянку води і варити, постійно помішуючи, на середньому вогні, доки ягоди не луснуть. Як правило, це займає 5-6 хвилин. Дайте журавлини охолонути, перелийте суміш у стерильну банку зі щільною кришкою і залиште в шафі на 1 тиждень.

3. Через тиждень процідіть обидва компоненти через щільне сито або тканину, змішайте в чистій сухій пляшці і закрийте кришкою.

Шикарна журавлинова горілка готова!

Готуйте вже зараз, щоб потім тішити себе та гостей.

Нагадаємо, як приготувати прості та смачні листівники з вишнею від блогера Дідус: всього 4 інгредієнти та 20 хвилин.

Раніше ми повідомляли про незабутній борщ із голубцями: рецепт, який влаштує українське свято шлунка.