В Україні вже розпочався сезон підготовки консервації до зими. Хтось уже закрутив залишково банок пікантних огірком та смачних помідарів, або навіть варення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА хтось все ще чекає. Але ми знайшли для вас ідеальний рецепт полуничного варення без варіння, тож над плитою стояти не доведеться.
Інгредієнти:
- 2 кг полуниці;
- 1 кг цукру;
- 0,5 склянки води.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди і зціджуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
- В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп 5-7хв, щоб він став густим, але не білим. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і трохи на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
-
Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо кришкою і даємо охолонути. У цей час вона віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім охолоджену полуницю проціджуємо на сито, а зціджений сік ставимо кип'ятитися на 5-7хв.
-
Знову кладемо в миску і заливаємо кип'яченим гарячим сиропом. Даємо полуниці повністю охолонути. І ще раз повторюємо цю процедуру.
-
Після третьої процедури, ми розкладаємо полуницю в стерильні банки і заливаємо кип'ятком, закочуємо і ставимо в ковдру.
І ось ідеальна начинка до млинців, батона чи десерт до чаю готовий.
Нагадаємо про небезпеку кукурудзи: кому заборонено вживати продукт, а кому можна всього 2 качана на день.
Раніше ми повідомляли про простий абрикосовий пиріг, як у бабусі: копійковий рецепт, але смак на мільйон.