Українська блогерка Юлія Віліч знає все про смачну та домашню випічку. За її фуд-блогом у Instagram слідкує майже 40 тисяч людей. Цього разу дівчина розповіла, як самостійно приготувати морозиво із суцвіття справжньої лаванди.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЮлія Віліч зазначила, щоб зробити такий незвичайний смаколик не знадобиться багато часу, а його смак здатний здивувати навіть найвибагливіших ласунів.
Інгредієнти:
- 200мл. молока, жирністю від 2,5%;
- 3 жовтки
- 120гр. цукру +1 пакетик ванільного цукру;
- 360мл. жирних вершків від 30%;
- 2ч.л цвіту лаванди.
Приготування:
До молока додаємо лаванду і ставимо на вогонь до закипання, потім накриваємо кришкою. До жовтків додаємо весь цукор, включаючи ванільний та розтираємо віночком. У кілька прийомів додаємо "лавандове" молоко. Масу відправляємо на водяну баню. Постійно помішуючи, доводимо до легкого загущення. За часом: +/-10 хв. Даємо заварній основі охолонути.
Окремо збиваємо охолодженні вершки до м'яких піків. Додаємо до заварної основи і все перемішуємо лопаткою до однорідності. За бажанням можна додати барвник. Масу переливаємо у контейнер і закриваємо кришкою, або лишаємо в тій же ємкості і накриваємо харчовою плівкою. Ховаємо в морозильну камеру.
Через 40 хвилин дістаємо та перемішуємо ложкою, щоб не утворилися кристали льоду. Далі знову ховаємо в морозильник. Ще через 40 хвилин знову дістаємо і перемішуємо. І так потрібно зробити 4 рази. Після цього ховаємо в морозильник до повного заморожування, орієнтовно 3-4 години. Перед подачею морозиво має трохи підтанути за кімнатної температури, буквально 5 хвилин.
Раніше ми писали, банановий пиріг на сковороді: швидкий і бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруха
Як повідомляв Знай.ua, вишня, цукор і вода - це все, що потрібно для літнього напою "Граніту": додайте краплю вина і перенесіться до Сицилії
Також портал Знай.ua писав, що рецепт ягідного чізкейку від зірки "МайстерШеф" Лізи Глінської: три шари задоволення - малина, смородина та полуниця з лаймом