Ті з нас, хто був у Туреччині, не можуть заперечувати те, що в цій країні дуже смачна кухня. Вона настільки різноманітна, що кожен знайде щось на власний смак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ крім дондурми (морозиво), донера (шаурма), мерджемека (суп із сочевиці) та різних солодощів, типу пахлави, скромно затесався і бьорек. Це такий листковий пиріг, приготовлений за рецептами османської кухні. До нього входить м'ясо та велика кількість олії.
Якщо ви ще не куштували цей несолодкий пиріг, то обов'язково приготуйте його за тим рецептом, який ми дамо, адже він істинно вірний. А можливо, у вас є чоловік серця, типу Серкана Болата, який любить турецьку кухню, то ви точно підкорите його серце цим шедевром.
Складові:
- фарш 500 гр;
- листкове тісто 500 гр бездріжджове;
- сир моцарела 200 г;
- цибуля ріпчаста;
- зелень;
- сіль, перець, улюблені спеції;
- жовток;
- суміш насіння.
Спосіб приготування:
1) Спочатку обсмажуємо нарізану цибулю. До цибулі додаємо яловичий фарш, сіль, перець, спеції. Тушкуємо до повного випаровування вологи. Наприкінці додаємо зелень.
2) Листкове тісто трохи розкотити, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викладаємо фарш, зверху натертий сир і защипуємо краї.
3) Форму для випікання застелити пергаментним папером. Потім викладаємо тісто у формі равлика, зверху змащуємо жовтком, посипаємо сумішшю насіння та відправляємо в духовку при t 180 на 25 хв.
Нагадаємо, інакше ви їсти не зможете: рецепт в'ялених томатів, на які прибіжить навіть Мікеле Морроне з "365 днів".
Раніше ми ділилися рецептом чудових хрустких огірків від зірки "МайстерШеф" Клопотенка: слинки потечуть навіть у сусідів.