Погода в Україні в останні дні спостерігається зовсім не літня і саме вона викликає бажання їсти якусь смачну випічку.

Ми поділимося з вами рецептом, який перевершить будь-яке ресторанне тістечко або тортик і подарує хвилини справжньої насолоди. Всі сусідки та подруги запитають у вас, як ви зробили такий дивовижний лимонний пиріг. А готується він, до речі, дуже просто і впорається навіть новачок у кулінарних справах. Також вам не доведеться занадто на нього витрачатися.

Лимон, скріншот: YouTube
Лимон, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 2 ст.л сметани;
  • 250 г маргарину;
  • 2 ч.л розпушувача;
  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 склянки борошна.

Для начинки:

Популярні новини зараз
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще
  • 2 лимона;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ст.л картопляного крохмалю або кукурудзяного.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У миску просіюємо борошно, всипаємо розпушувач, перемішуємо. Беремо холодний маргарин і натираємо його на великій тертці, змішуючи з борошном. Перетираємо в крихту.
  2. Додаємо цукор, яйця, сметану та замішуємо тісто. Розділити тісто на 2 частини, одну відправити в морозилку на 30 хвилин, а другу розподілити по формі.
  3. Лимони проколоти зубочисткою в кількох місцях і залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин. Розділити на кілька частин, видалити кісточки і зі шкіркою подрібнити блендером.
  4. Додати цукор та крохмаль, все добре перемішати. Вилити на тісто начинку, дістати тісто з морозилки і натерти на великій тертці поверх начинки. Випікати 50-60 хвилин при t 180 C.

І ось дуже смачний лимонний пиріг готовий. Такому позаздрять навіть аси кулінарії із "МастерШеф".

Нагадаємо про рецепт вівсянки з "сюрпризом" від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса-Браво: ідеально в кожній родині.

Раніше ми ділилися тим, як треба їсти молоду кукурудзу: правильно цього не робив майже ніхто.