Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" та суддя проекту "МайстерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами та ділиться своїми кулінарними знаннями у соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч людей.

Володимир Ярсолавський цього разу приготував українську національну страву - галушки, які ще наші предки подавали як основну або як закуску до борщу. Кулінар виділили два види галушок: звичайні, які поєднуються з будь-яким рагу або фаршировані, наприклад, з лівера і цибулі.

"Я даю тісто на галушки, як основу і зроблю їх з куркою - це смачно і дуже по-нашому", - написав Ярославський.

Володимир Ярославський, фото з Instagram
Володимир Ярославський, фото з Instagram

Інгредієнти для рагу з курки:

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще
  • 3 великі стегна курки (600г м'якоті)
  • 200-240г цибулі
  • олія для смаження
  • 80г сметани
  • чебрець, сіль та перець

Стегенця зачищаємо від шкірки і кісток і ріжемо шматками приблизно 2*2 см, обсмажуємо їх на олії.

Після цього перевертаємо шматки на інший бік. Добре підрум'яне м'ясо перекладаємо у сотейник, а на тій же сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.

Готову цибулю додаємо до курки в сотейник, заливаємо водою або бульйоном на 1-2 см вище продукту і ставимо томитися на 1-1.5 години на маленькому вогні.

На середині приготування додаємо сіль і перець, а в кінці, коли частина рідини випарувалася, додаємо домашню сметану (20-25%) і гасимо 1.5 години, щоб цибуля розтомилася в соус.

Галушки від Вови Ярославського, скріншот з відео
Галушки від Вови Ярославського, скріншот з відео

Для тіста:

  • 250г кислого кефіру або кислого молока
  • 1 маленьке яйце
  • 350г борошна
  • сіль та 6г соди

Кефір змішуємо з яйцем і сіллю, додаємо просіяне борошно і соду, швидко замішуємо тісто.

Відкладаємо його буквально на 10 хвилин відпочити. А тим часом готуємо пароварку: каструлю з марлею та мискою зверху.

З тіста формуємо "джгути" діаметром 2 см і нарізаємо їх шматочками, трохи присипаємо борошном.

Готуємо на пару 2 хвилин. Відкидаємо в посудину, трохи змащену олією.

Коли всі галушки готові, з'єднуємо їх з рагу і гасимо 3-5 хв. Наприкінці додаємо зелень кропу та цибулі.

Раніше ми писали про те, що MamaRika порадувала матусь шикарним рецептом оладок для діточок: посмішку не прибрати з обличчя

Як повідомляв Знай.ua, Євген Клопотенко законсервував огірки з імбиром - запевняє, що так смачніше: бабусі від шоку схопляться за серце

Також портал Знай.ua писав, унікальний голландський соус від Вови Ярославського з "МастерШеф": до рибки, стейків і овочів.