Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" та суддя проекту "МайстерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами та ділиться своїми кулінарними знаннями у соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч людей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВолодимир Ярсолавський цього разу приготував українську національну страву - галушки, які ще наші предки подавали як основну або як закуску до борщу. Кулінар виділили два види галушок: звичайні, які поєднуються з будь-яким рагу або фаршировані, наприклад, з лівера і цибулі.
"Я даю тісто на галушки, як основу і зроблю їх з куркою - це смачно і дуже по-нашому", - написав Ярославський.
Інгредієнти для рагу з курки:
- 3 великі стегна курки (600г м'якоті)
- 200-240г цибулі
- олія для смаження
- 80г сметани
- чебрець, сіль та перець
Стегенця зачищаємо від шкірки і кісток і ріжемо шматками приблизно 2*2 см, обсмажуємо їх на олії.
Після цього перевертаємо шматки на інший бік. Добре підрум'яне м'ясо перекладаємо у сотейник, а на тій же сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
Готову цибулю додаємо до курки в сотейник, заливаємо водою або бульйоном на 1-2 см вище продукту і ставимо томитися на 1-1.5 години на маленькому вогні.
На середині приготування додаємо сіль і перець, а в кінці, коли частина рідини випарувалася, додаємо домашню сметану (20-25%) і гасимо 1.5 години, щоб цибуля розтомилася в соус.
Для тіста:
- 250г кислого кефіру або кислого молока
- 1 маленьке яйце
- 350г борошна
- сіль та 6г соди
Кефір змішуємо з яйцем і сіллю, додаємо просіяне борошно і соду, швидко замішуємо тісто.
Відкладаємо його буквально на 10 хвилин відпочити. А тим часом готуємо пароварку: каструлю з марлею та мискою зверху.
З тіста формуємо "джгути" діаметром 2 см і нарізаємо їх шматочками, трохи присипаємо борошном.
Готуємо на пару 2 хвилин. Відкидаємо в посудину, трохи змащену олією.
Коли всі галушки готові, з'єднуємо їх з рагу і гасимо 3-5 хв. Наприкінці додаємо зелень кропу та цибулі.
Раніше ми писали про те, що MamaRika порадувала матусь шикарним рецептом оладок для діточок: посмішку не прибрати з обличчя
Як повідомляв Знай.ua, Євген Клопотенко законсервував огірки з імбиром - запевняє, що так смачніше: бабусі від шоку схопляться за серце
Також портал Знай.ua писав, унікальний голландський соус від Вови Ярославського з "МастерШеф": до рибки, стейків і овочів.