В Україні вже почали спостерігатись температурні рекорди літа 2022 року. Серед них і столиця нашої держави.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа даними спостережень об'єднаної гідрометеорологічної станції Київ Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, максимальна температура повітря 29 червня у столиці сягнула +34,4°С. Попереднє рекордне значення було відзначено 1963 року і дорівнювало +34,0°С.
Така погода так і благоволить до прохолодних напоїв. Тому ми роздобули для вас рецепт дуже смачного квасу. Скуштувавши цей напій, ви одразу відчуєте цей смак радянського квасу з бочки.
Інгедієнти:
- пів булки житнього хліба (будь-якого);
- 3 літри кип'яченої води;
- пів пачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
- пів склянки (125 грам) цукру;
- жменька родзинок.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо на деко в духовці до рум'яної скоринки. Точніше сушимо, бо без олії.
- Заливаємо скоринки окропом у 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів.
- Після остигання додаємо половину приготовленого цукру та дріжджі розведені у склянці теплої кип'яченої води. Банку прикриваємо кришкою та ставимо на 2 дні у тепле місце, але не на сонце.
- Через 2 дні проціджуємо, додаємо ізюм і цукор, що залишився. Розливаємо у пластикові пляшки, закручуємо пробки та на добу в холодильник. Всі! Можна пити!
І ще те, що ви відфільтрували, можна зберігати в холодильнику в закритій банку, і наступного разу використовувати замість дріжджової закваски.
Нагадаємо про рецепт сирих кабачків з сиром: проста закуска для літнього сніданку.
Раніше ми ділилися рецептом ідеальною курочки з овочами і нехитрим соусом - сподобається всім: від найменших до дорослих.