Відомий кухар Ліза Глінська нагадала українцям про найсмачніший рецепт літа, який обожнюють всі - від малого до старого, і це не що інше, як варенички з вишнями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа своїй сторінці в
Ліза вирішила поділитися унікальним рецептом для тіста, яке підійде не лише на варенички, але й на вареники, чебуреки, хінкалі та пельмені.
"Вареники з вишнею", на 70 вареничків.
Заварне тісто:
- 500 г борошна
- 10 г солі
- 250 мл окропу
- 50 мл соняшникової олії (рафінованої)
Начинка: - Вишня
- Цукор
Також відомий кухар розповіла покроково як зробити заварне тісто.
- Змішуємо сіль із окропом, додаємо цей розчин та олію, до муки. Перемішуємо спочатку веделкою, далі розминаємо руками. Але недовго. Залишаємо тісто у мисці, накриваємо його плівкою чи рушником. Залишаємо на годину при кімнатній температурі.
- Виймаємо тісто, перемішуємо його, обіймаємо, без додавання борошна. Відправляю тісто у пакет і відправляю в холодильник на 2-3 години. В холодильнику тісто може зберігатись 2-3 дні.
- Підпиляємо стіл та тісто борошном. Розкачуємо його, видавлюємо круги, діаметром 6 см.
- Розкладаємо тісто на долоні, додаємо цукор (до смаку), додаємо 2-3 вишні (із кісткою), можна і без.
- Щоб підготовлене тісто не завітрювалось, накриваю його плівкою.
- Відправляю вареники у киплячу воду. 2-3 хвилини - готово!
- Подаємо із вершковим маслом чи сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, що Катя Нікітіна з "Жіночого кварталу" стривожила шанувальників виснаженим виглядом.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Андрій Бєдняков з "Орел і Решка" показав росіянам 4-кімнатну квартиру в Маріуполі.
Також "Знай.ua" писав, що Настя Каменських розповіла, що забирає війна у всього людства, окрім життів невинних.