У літню пору часто хочеться відмовитися від важкої їжі, адже сезон свіжих овочів і ягід спонукає до того, щоб харчуватися саме цим.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле іноді все одно хочеться з'їсти щось типу плову. На цей випадок ми знайшли для вас унікальний рецепт ароматного фруктового плову, щоб ви спробували щось зовсім новеньке.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 склянки рису;
- ½ склянки рослинного масла;
- ½ склянки сухофруктів (родзинок, кураги або чорносливу);
- цибулина;
- 3 моркви;
- 2 склянки води;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування :
- Очистити і нарізати дрібно цибулину. Очистити, вимити і натерти на крупній тертці моркву. В утятницю або чавунець з кришкою налити рослинну олію і поставити на вогонь.
- Коли над олією з'явиться димок, покласти в нього підготовлені цибулю і моркву. Перемішати, зробити невеликий вогонь і закрити утятницю кришкою. 20 хвилин у вашому розпорядженні.
- За цей час переберіть рис і вимийте 5-6 разів. Вимийте сухофрукти.
- Потім зніміть кришку з утятниці за допомогою прихваток, і налийте 2 склянки води, посоліть, покладіть рис з сухофруктами і варіть на повільному вогні без кришки.
- Коли вся вода википить, проткніть плов до дна паличкою і влийте в цей отвір трохи води. Закрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10. Плов перемішувати не можна!
Найсмачніший плов у вашому житті готовий. Смачного і мирного неба над головою.
Нагадаємо про найніжніші галушки від зірки "МастерШеф" Євгенія Клопотенка: впорається навіть дитина.
Раніше ми ділилися простим рецептом супу з червоної сочевиці від вагітної зірки "Київ вдень і вночі" Вікторії Маремухи.