У такий важкий для всієї України час не зайвим буде з'їсти якусь смачну солодкість. Військові ЗСУ на передовій захищають нас з посмішкою на вустах і з жартами і вони б не хотіли, щоб ми дні безперервно лили сльози.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОсобливо вам припаде до смаку десерт ромова баба, який всі пам'ятають ще з дитинства. Він дуже простий в приготуванні і впорається з цим навіть новачок в кулінарній справі. І це точно буде краще, ніж купувати в супермаркеті.
Інгредієнтb:
- 320 г борошна;
- 3 г сухих дріжджів + 15 г молока;
- 90 г вершкового масла м'якого;
- 15 г меду;
- 280 г яйця (приблизно 5-6 шт);
- 2 г солі;
- 800 г води;
- 400 г цукру;
- Цедра лимона і лайма;
- 50 г рому.
Спосіб приготування:
1. Розмішуємо дріжджі в теплому молоці, залишаємо на 10-15 хвилин в теплому місці.
2. Змішуємо борошно, мед, розм'якшене масло і дріжджі з молоком.
3. Замішуємо тісто і починаємо порціями вливати злегка збиті яйця.
4. Вимішуємо тісто спочатку на середній, а потім на високій швидкості до еластичності і розвитку глютену (процес може зайняти 20-25 хвилин).
5. Ми залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
6. Наповнюємо форми, залишаємо підходити в теплому місці на 1,5 години.
7. Випікаємо при 180С протягом 20-25 хвилин.
8. Дістаємо з духовки і повністю охолоджуємо.
9. Для сиропу змішуємо цукор, воду і цедру, доводимо до кипіння і повного розчинення цукру.
10. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до 50С, вливаємо ром, "купаємо" і насичуємо ромові баби сиропом.
Смачного вам, нехай життя буде солодким, а небо над головою мирним.
Нагадаємо про рецепт домашньої рікотти з молока від Вови Ярославського з "МастерШеф": замість сиру, для сирників і просто до чаю.
Раніше ми ділилися рецептом швидкої закуски з сиру і яйця за 5 хвилин: гості не встигнуть піднятися на ліфті, як все готово.