Всі знають про те, то потрібно робити з курячими яйцями. Їх можна варити, смажити, робити яйце пашот, зробити кляр...
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле в такі тривожні часи війни можна ж спробувати щось цікаве. Те, що ви ніколи не пробували, а можливо і ніколи не чули. Тоді рецепт яєць, запечених в шкаралупі від Тані Федорищевої бует дуже ДО РЕЧІ.
Варто відзначити, що даним рецептом Таня поділилася в ході свого марафону для схуднення, а значить - зайвих сантиметрів на талії блюдо точно не принесе, а це дуже приємний бонус.
КБЖУ на все блюдо: 996/91,96/59,34/18, 58
КБЖУ на 100 гр: 123/11,04/7,12/2,23
Інгредієнти:
- Яйця 6 шт
- Куряче філе 200 гр
- Цибуля 150 гр
- Сулугуні 50 гр
- Сметана 10% 30 гр
- Вершкове масло 82% 20 гр
- Зелень за смаком
- Сіль, перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе відварити зі спеціями до готовності.
- Яйця ретельно вимити. Гострим ножем, розрубати точним рухом яйця навпіл, вміст яйця вилити в миску.
- Половинки яєчної шкаралупи акуратно вимити всередині.
- Яйця посолити, поперчити і трохи збити.
- Цибулю дрібно нарізати, припустити на розігрітій сковороді з вершковим маслом до м'якості, додати яєчну суміш і готувати постійно помішуючи до готовності.
- У блендері подрібнити куряче філе відварне, готові яйця з цибулею, сулугуні (можна натерти на тертці попередньо), зелень.
- Курячо-яєчним фаршем начинити яєчну шкаралупу і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, до золотистої скоринки.
- Подавати краще гарячими. Яйця запечені в шкаралупі зручніше їсти чайною ложкою або виделкою.
Ось, за 30 хвилин, плюс час на підготовку - хвилин 10, у нас готова страва, яка не соромно поставити навіть на святковий стіл або вшанувати пам'ять загиблих на "гробках", які пройдуть 1-3 травня.
Нагадаємо про рецепт "бабусиних" налисників з рибною начинкою: Вова Ярославський з "МастерШеф" воскресив спогади з дитинства.
Раніше ми ділилися з вами незвичайним народним методом подолати затяжний кашель - потрібно всього три цибулини.