Вже незабаром світле свято - Великдень, і неодмінною його складовою є паска. Навіть в такі важкі для України часи не варто забувати про вікові традиції й відмовлятися від цього свято.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт цієї паски ідеально підійде для тих, хто не має змоги придбати живі дріжджі, а має тільки сухі. Навіть тоді вона виходить ніжна, пухкенька, в міру солодка і дуже смачна. Віримо, що Великдень українці святкуватимуть у вільній Україні, і у кожного буде святкова пасочка, рецептом якої поділилися на youtube-каналі "Onyshkevychi".
Вам знадобиться:
борошно - 900г.
молоко - 300мл.
цукор - 200г.
ванільний цукор - 10г.
яйця - 5шт.
вершкове масло - 100г.
дріжджі сухі - 10г. (~1ст.л.)
олія - 50мл.
родзинки - 100г.
цедра лимона - 1шт.
сіль - 1/2ч.л.
Спосіб приготування:
Готуємо опару. До теплого молока додаємо сухі дріжджі та гарненько перемішуємо. Додаємо столову ложку цурку та дві столові ложки борошна, і знову перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, і залишаємо у теплому місці аби дріжджі "прокинулися".
Збиваємо яйця міксером в піну та додаємо до них звичайний та ванільний цукор. Згодом додаємо сіль та розтоплене вершкове масло й перемішуємо. Додаємо цю масу до опари та гарно вимішуємо. На цьому етапі можна додати цедру лимона.
У кілька етапів додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Згодом додаємо родзинки та рослинну олію. Вимішувати тісто потрібно не менше 20 хвилин. Накриваємо рушничком та даємо час підійти.
Після того, як тісто підійде розкладіть його по формочках та даємо йому час підійти. Пасочки відправляємо у розігріту до 190 градусів духовку та випікаємо до готовності. Смачного!
Раніше Знай писав, найпростіший рецепт смачної паски на Великдень: не займає багато часу і завжди вдається
Також Знай повідомляв, шаурма в роті тане - Ашотік за рогом ридає: унікальний рецепт з ніжною курочкою для смачної вечері