Незважаючи на те, що в Україні вже півтора місяці триває повномасштабна війна, Великдень ніхто не відміняв. Багато громадян, у яких є така можливість, вже почали підготовку до найсвітлішого свята в році.

На офіційному акаунті проекту "МастерШеф" з'явився рецепт сирної паски від кулінара Володимира Ярославського. Саме час вирішити, які паски будуть стояти на вашому святковому столі.

"У себе на сторінці поділився рецептом сирної паски! Він ще довоєнний, але при необхідності можете замінити інгредієнти. Шеф дав спеціальні поради, які знаходяться в кінці 💙 💛" - йдеться в повідомленні під постом.

Для приготування даного десерту знадобляться наступні інгредієнти:

Популярні новини зараз
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще
  • 300г зернового сиру 9%;
  • 3 жовтки;
  • 100г вершків 20%;
  • 30г цукру;
  • 50г вершкового масла;
  • 50г білого шоколаду;
  • 50г родзинки або цукати;
  • 1ст. ложка кокосової стружки;
  • 1ст. ложка мигдалю;
  • За бажанням ваніль.

Необхідно на самому початку віджати сир, і позбутися від зайвої вологи. Сир, жовтки, вершкове масло, цукор і вершки кладемо в сотейник, після чого починаємо збивати все блендером. Повинна вийти кремова маса.

Якщо поруч блендера не виявилося, перетріть сир через сито.

Паски / фото: Pixabay
Паски / фото: Pixabay

У наступному етапі ставимо сотейник на плиту, постійно перемішуючи до моменту, поки не з'являться так звані бульбашки. Важливо, що не можна доводити все до кипіння, а відразу знімайте масу з плити. Туди додаємо білий шоколад, і перемішуємо знову.

Додаємо попередньо бланшовані родзинки, кокосову стружку і, за бажанням, ваніль і мигдаль. Взагалі мигдаль часто зустрічається в рецептах, а стружка додає незвичайний смак.

У форму кладемо марлю, і висипаємо туди нашу ще теплу суміш. Далі в холодильник на добу, і на ранок можна почати приступати до прикраси. Тут вже справа смаку, чим вам більше подобається. У холодильнику зберігаємо 3-4 дні під харчовою плівкою.

Сирна паска, сріншот із відео
Сирна паска, сріншот із відео

А ось і приступимо до порад, які особисто написав Володимир Ярославський:

Можна виробляти і без білого шоколаду. Буде більш ніжною і менш солодкою. Вершки можна замінити сметаною 20%. Якщо немає родзинок кладіть сухофрукти або цукати. Курагу шеф не радить, тому що з сиром вона дає металевий присмак.

Сирна паска, сріншот із відео
Сирна паска, сріншот із відео

Нагадаємо, що найпростіший рецепт смачного паски на Великдень: не займає багато часу і завжди вдається

Раніше повідомлялося, що рецепт шоколадної сирної паски в 2022 році: без духовки, без яєць, але з фініками і мінімумом калорій

Також, як економно використовувати великодні смаколики: не викидайте паска і яєчка.