Зовсім скоро християни святкуватимуть одне з найбільших свят у році – Великдень. У віруючих західного обряду Великдень цього року припадає на 17 квітня, у православних і віруючих східного обряду – пізніше, 24 квітня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦього року Великдень в Україні, на жаль, буде особливим - у військових умовах. Не всі зможуть дозволити собі заморочитися зі складними рецептами, тому, якщо хто шукав легкий рецепт тіста для святкової паски - забирайте собі цей, пропонують в телеграм-співтоваристві «Ложка».
Що знадобиться: ⠀
- Молоко - 250 мілілітрів (стакан),
- Яйця - сім штук (два білка взяти для глазурі),
- Дріжджі ( сухі) - 11 грамів або свіжих 50 грамів,
- Борошно - один кілограм (приблизно)
- Цукор - 225 грамів (якщо любите більш солодкі паски, можна додати ще цукру),
- Сметана - 100 грамів,
- Вершкове масло - 200 грамів,
- Ванілін - два грами,
- Сіль - чайна ложка,
- Ізюм, курага, цукати, цедра - за бажанням.
З молока, цукру, дріжджів і борошна замішати опару, прибрати на 1,5 години. Додати яйця, сметану, розтоплене вершкове масло, перемішати. Додати ще борошна, щоб тісто можна було місити. Додати родзинки.
Залишити на годину, щоб тісто підійшло. Розкласти по формах, випікати 20-25 хвилин при 180 градусах.
Нагадаємо про рецепт вкуснющей сирної паски, для якої не знадобиться ні яйця, ні духовка.
Раніше ми ділилися рецептом торта "Золотий ключик" з вареним згущеним молоком: простий рецепт з доступних продуктів від Ольги Герун.
Також, шаурма в роті тане-Ашотик за рогом ридає: унікальний рецепт з ніжною курочкою для смачної вечері.