Рецепт приготування класичного Київського торта. Про це повідомляє телеграм-портал "Смачні рецепти".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКиївський торт є класичним кондитерським виробом української кухні. Створений в далекому 1956 році, він досі є одним з найбажаніших делікатесів на столі. Українськи господиням пропонується класичний і простий рецепт приготування.
Інгредієнт
- Зістарені білки (залишити на ніч при кімнатній температурі) - 220 г;
- Цукор-55 г;
- Ванільний цукор-1 ч. л;
- Пшеничне борошно-50 грам;
- Цукор 200 грам;
- Смажений фундук (або суміш фундука і кешью) 180 грам;
- Жовтки 2шт;
- Вода кімнатної температури 40 мл.;
- Згущене молоко 240 г;
- Вершкове масло кімнатної температури 400 г;
- Какао-порошок 50 г;
- Ванільна есенція 1 ч. л.
Алгоритм приготування
- Для випічки коржів потрібно відразу 2 форми, які можуть бути різного розміру. Наприклад 21 і 24 см.смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно (можна в комбайні). Змішуємо з борошном і 200 г цукру.
- Білки збиваємо в м'яку піну, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Акуратно втручаємося горіхову суміш. Змішуємо кладемо тісто в форми, дно яких застелене пергаментом.
- Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку і печемо до готовності близько 90 хвилин. Готові коржі виймаємо і залишаємо на двадцять чотири години або як мінімум на ніч прямо в формах при кімнатній температурі.
- Жовток з'єднуємо з водою і розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ваніль.
- Перемішуємо віночком і ставимо на маленький вогонь. Варимо постійно помішуючи до загустіння.
- Вершкове масло збиваємо міксером в кремоподібний стан і додаємо туди сироп. Відокремлюємо половину крему. У залишився додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.
- Підрізаємо коржі під один розмір, подрібнюємо крихту. Верх і боки обмазує шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Боки обсипаємо крихтою. Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо і подаємо.
Раніше повідомляли, ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.
Як повідомляв "Знай.ua", найлегший рецепт "української" настоянки - Вишенька додає делікатності і посмішки на обличчях
Також "Знай.ua" писав, що запіканка від кухаря Майстер-шеф Володимира Ярославського.