Оладки - традиційна страва української кухні, що випікаються (обсмажуються) на сковороді, з дріжджового тіста, і відрізняються від млинців більшою товщиною і меншим діаметром.

Зараз ми розберемо цікавий рецепт оладок з капусти, на кефірі, для приготування яких потрібно зовсім не так багато інгредієнтів - тим більше, дуже дешевих, бо весь список коштує всього до 30 гривень.

Оладки з пекінської капусти
Оладки з пекінської капусти

Для цього нам знадобиться 300-400 грам капусти, 200 мілілітрів кефіру, одне яйце, цибулина, 3-5 столових ложок борошна, третина чайної ложки розпушувача, а також сіль за смаком і масло для смаження.

Приготування починається, звичайно ж, з капусти. Її потрібно нашаткувати, як можна дрібніше. Потім посипати сіллю і пом'яти руками, що необхідно, щоб вона стала досить м'якою і ще пустила сік. Потім туди ж потрібно натерти цибулину, на крупній тертці, додати кефір, яйце, борошно і розпушувач. Всі ці інгредієнти - гарненько перемішати, щоб тісто вийшло, як густа сметана. Якщо після першого разу не вийшло, можна додати ще борошна.

Популярні новини зараз
Жінкам доплатять 1000 гривень до пенсії Зима без води та опалення: українців чекає комунальний колапс В школах запустять нову реформу: до чого готуватися Ануляція субсидій: які зміни стануть приводом для скасування допомоги
Показати ще

Пишні оладки, instagram.com/recepti_patinka
Пишні оладки, instagram.com/recepti_patinka

Залишається тільки розігріти на сковороді олію, посмажити оладки до золотистого кольору, на середньому вогні, і скласти на паперовий рушник, щоб віддати весь жир. Подавати їх можна зі сметаною в холодному або гарячому вигляді, що неважливо - вони смачні завжди.

Приготування оладок, фото: Telegram
Приготування оладок, фото: Telegram

Нагадаємо, рогалики зі згущеним молоком: ідеальні смаколики до чаю родом з дитинства

Як повідомляв "Знай.ua", смачніше бабусиних пиріжків: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

Знай.ua писав, дуже смачне рагу з індички від зірки "МастерШеф" Володимира Ярославського: пальчики оближеш і полізеш за добавкою