Оладки - традиційна страва української кухні, що випікаються (обсмажуються) на сковороді, з дріжджового тіста, і відрізняються від млинців більшою товщиною і меншим діаметром.

Зараз ми розберемо цікавий рецепт оладок з капусти, на кефірі, для приготування яких потрібно зовсім не так багато інгредієнтів - тим більше, дуже дешевих, бо весь список коштує всього до 30 гривень.

Оладки з пекінської капусти
Оладки з пекінської капусти

Для цього нам знадобиться 300-400 грам капусти, 200 мілілітрів кефіру, одне яйце, цибулина, 3-5 столових ложок борошна, третина чайної ложки розпушувача, а також сіль за смаком і масло для смаження.

Приготування починається, звичайно ж, з капусти. Її потрібно нашаткувати, як можна дрібніше. Потім посипати сіллю і пом'яти руками, що необхідно, щоб вона стала досить м'якою і ще пустила сік. Потім туди ж потрібно натерти цибулину, на крупній тертці, додати кефір, яйце, борошно і розпушувач. Всі ці інгредієнти - гарненько перемішати, щоб тісто вийшло, як густа сметана. Якщо після першого разу не вийшло, можна додати ще борошна.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Пишні оладки, instagram.com/recepti_patinka
Пишні оладки, instagram.com/recepti_patinka

Залишається тільки розігріти на сковороді олію, посмажити оладки до золотистого кольору, на середньому вогні, і скласти на паперовий рушник, щоб віддати весь жир. Подавати їх можна зі сметаною в холодному або гарячому вигляді, що неважливо - вони смачні завжди.

Приготування оладок, фото: Telegram
Приготування оладок, фото: Telegram

Нагадаємо, рогалики зі згущеним молоком: ідеальні смаколики до чаю родом з дитинства

Як повідомляв "Знай.ua", смачніше бабусиних пиріжків: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

Знай.ua писав, дуже смачне рагу з індички від зірки "МастерШеф" Володимира Ярославського: пальчики оближеш і полізеш за добавкою