В ефірі телепередачі "Твій день" на каналі 1+1 шеф-кухар Юрій Ковриженко поділився рецептом ідеального десерту - тарт татена.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти - 5 яблук, 180 грам цукру, 250 грам вершкового масла, 200 грам борошна, два яєчних жовтки, 5 грам розпушувача для тіста і кориця.

Тарт татен, скріншот: Youtube
Тарт татен, скріншот: Youtube

Спочатку потрібно висипати цукор в каструлю і поставити на вогонь, щоб перетворити його в карамель. Поки це відбувається на плиті, якщо вершкове масло заморожене, його краще натерти. До маслу йдуть два жовтки, цукор (80 грам, решта йде на карамель). Сіль додавати не потрібно.

Туди ж йдуть борошно. Пісочне тісто дуже не любить тепло рук. Спочатку його потрібно пальцями перетворити в крихту, а потім формувати велику кульку. У цей момент цукор повинен бути на плиті і міняти колір до коричневого. Тісто слід покласти в холодильник, в плівці, щоб воно стабілізувалося.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарт татен, скріншот: Youtube
Тарт татен, скріншот: Youtube

До очищеним яблукам додається кориця, карамель краще не заважати, бо змінюється температура. Коли цукор змінив колір, цього достатньо і можна зняти з вогню. Коли спаде температура, можна додавати вершкове масло. А потім карамель можна буде залити в форму для випікання і зверху викласти яблука.

Тарт татен, скріншот: Youtube
Тарт татен, скріншот: Youtube

Дістаємо з холодильника тісто, його потрібно розкачати, по діаметру форми. Потім застелити тісто над яблуками в формі і відправити в духовку - 170-180 градусів, десь на 35-40 хвилин.

Нагадаємо, кулінари Костянтин Грубич і Євген Клопотенко возз'єдналися заради соковитих свинячих ребер з томлінними сливами: рецепт, який під силу кожному

Як повідомляв "Знай.ua", солоний "Наполеон" з куркою: Руслана Писанка відкрила свої секрети приготування святкової закуски

Знай.ua писав, мандариновий мармелад в домашніх умовах: швидкий рецепт, який продовжить святковий настрій