Рецепти низькокалорійних супів в домашніх умовах допомагають знизити вагу і підтримувати оптимальну масу тіла.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЛегкі бульйони на основі овочів насичені вітамінами, швидко засвоюються в організмі і можуть використовуватися для профілактики багатьох захворювань.
Суп-локшина
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г-34 ккал)
Інгредієнти:
- куряча грудка 30гр
- картопля 30гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр
- вермішель 10гр
- вода 300 гр
Приготування:
Курячу грудку варимо хвилин 30 і знімаємо пінку. Солимо, перчимо. Картопля з цибулею ріжемо кубиками і відправляємо в бульйон. Варимо хвилин 15. Додаємо натерту моркву. За 5 хвилин до готовності додаємо вермішель і накриваємо кришкою. Подавати з зеленню.
Гречаний суп
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г - 31 калл)
Інгредієнти:
- куряча грудка 40гр
- картопля 15 гр
- морква 10гр
- цибуля ріпчаста 5гр
- гречана крупа 15гр
- вода 300 гр
Приготування:
Курячу грудку варимо хвилин 25-30, знімаючи пінку. Додати сіль, перець за смаком. Картоплю і цибулю нарізати кубиками і відправити в бульйон. Далі майже відразу додаємо гречку. Варимо хвилин 15. Морква трем на тертці і відправляємо в каструлю за 5 хвилин до кінця варіння. Подавати з зеленню.
Суп з щавлю
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г - 74 ккал)
Приготування:
- яловичина 50 гр
- щавель 20 гр
- картопля 50 гр
- морква 30 гр
- цибуля ріпчаста 10 гр
- вода 250 гр
- зметена 15% 10 гр
- яйце 50 гр
Приготування:
Яловичину варити 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Додати сіль, спеції.
Моркву, картоплю і цибулю нарізати брусочками і додати в бульйон. Варити до готовності овочів. Коли овочі будуть готові, додати нарізаний щавель.
Вимкнути, нарити кришкою і дати постояти 10-30 хвилин.
Подавати зі сметаною і яйцем.
Борщ
Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г - 36 ккал)
Інгредієнт:
- яловичина 50 гр
- картопля 20гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр
- капуста 20 гр
- помідори 10гр
- буряк 20 гр
- часник зубчик
- томатна паста 5 гр
- квасоля консервована 20 гр
- аджика 5 гр
- вода 250 гр
- сметана 15% 10 гр
- зелень
Приготування:
Яловичину варимо 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.
Додати сіль, перець, спеції за смаком.
Моркву, цибулю, картоплю, помідори порізати і додати до бульйону. Буряк натерти на крупній тертці і відправити в суп. Додати томатну пасту.
Капусту нашаткувати тонкими смужками і додати в суп.
Варити до готовності.
Подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Смачно і для фігури корисно: 10 продуктів, які можна спокійно їсти перед сном
Як повідомляє портал «Знай.иа» Українська кухня: зелений борщ зі щавлем з секретним інгредієнтом
Також «Знай.иа " писав, що Низькокалорійний рецепт супу-пюре з авокадо з кабачком